Friday, March 16, 2007

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς επεισόδια;

Παρασκευή 16 Μαρτίου – και βρέθηκε η λύση. Πώς δεν το είχαμε σκεφτεί; Ήταν απλό. Είναι άλλωστε η εθνική μας πατέντα: πολλή κουβέντα, λίγη δουλειά.

Λοιπόν: χτες δεν έγιναν επεισόδια στην πορεία. Αν θυμάμαι καλά είναι η δεύτερη φορά που δεν γίνονται επεισόδια σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Κατά σατανική σύμπτωση πρόκειται για ακριβή επανάληψη της φάσης – και τότε είχαν προαναγγελθεί εκτεταμένα έκτροπα, είχε επικρατήσει γενικευμένο κλίμα φοβίας, είχαν «σφίξει τα γάλατα» -κατά πως λένε…- και ήταν όλοι Παναγίτσες… Οι κουκουλοφόροι αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να βγάλουν τις κουκούλες και να κάνουν λίγη ηλιοθεραπεία γιατί πλησιάζει καλοκαίρι και δεν είναι να εμφανίζεσαι γαλακτερός με τα σκουλαρίκια στην Ίο ή τον Αρμενιστή. Οι φοιτητές αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να περιφρουρήσουν ως άλλοι κέρβεροι την πορεία τους και δεν παρεισέφρυσε κανείς, αφήνοντάς μας με την απορία εάν τις προηγούμενες φορές τους άφηναν ή αν απλώς χτες δεν προσπάθησαν να τους ανακατέψουν. Και οι αστυνομικοί έδωσαν ένα ισχυρό δείγμα εθνικού φρονήματος και απέκρουσαν, όπως έλεγαν παλιά στις παρελάσεις, και την ιδέα ακόμη οιουδήποτε ήθελε επιβουλευθεί την πατρίδα τους ή την ασπίδα τους.

Πώς έγινε το θαύμα; Μα από την πολλή συζήτηση. Είχε γίνει τόση κουβέντα στα τηλεοπτικά παράθυρα ώστε κανείς δεν μπορούσε να αντέξει την επιβεβαίωση των προβλέψεων – αφήστε που είναι αμφίβολο αν και οι θεατές μπορούσαν να αντέξουν άλλη μια εβδομάδα τηλεμεθεόρτια. Πες, πες, πες, το θέμα έγινε ρεντίκολο και το ραντεβού στον Άγνωστο Στρατιώτη αναβλήθηκε για ευθετότερο χρόνο. Για την άλλη Πέμπτη δεν εγγυώμαι. Αλλά με δεδομένο ό,τι δεν συνέβη χτες, μπορεί κάποιος να πείσει τους πολίτες ότι δεν ταλαιπωρούμεθα τσάμπα και βερεσέ ένα πλήρη χρόνο τώρα; Ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί τα επεισόδια και όλες τις προηγούμενες φορές; Ότι, τελοσπάντων, τα επεισόδια δεν είναι καλό πράγμα, αλλά μπορεί μερικές φορές να είναι βολικό για τους συμμετέχοντες, μην πω και για τους παρακολουθούντες…

1 comment:

G700 said...

Τώρα πρέπει να μιλήσουμε για την παιδεία. Μάλλον αυτό το ξεχάσαμε εδώ και ενάμιση μήνα. Ελλάδα της υπεκφυγής και της αδύνατης μεταρρύθμισης.

Δες την ατζέντα της Γενιάς των 700 ευρώ για το πανεπιστήμιο στο blog μας.