Monday, March 26, 2007

Ο Κιουταχής και ο Νικοπολίδης

Δευτέρα 26 Μαρτίου – και όταν υπάρχει αρκετή ανοησία ώστε να αντιμετωπίζει κανείς ένα ποδοσφαιρικό αγώνα ως εθνική δικαίωση, υπάρχει και αρκετή ανοησία ώστε να αντιμετωπίσει την τεσσάρα ως «εθνική ταπείνωση». Όταν περιμένεις ότι θα υποχρεώσεις τους Τούρκους στη μπάλλα σε μια δεύτερη νίλα του Δράμαλη, τότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για το ενδεχόμενο να ζήσεις την επομένη της μάχης του Πέτα.

Αλλά εντάξει η ανοησία ποτέ δεν υπήρξε είδος εν ανεπαρκεία, ιδιαιτέρως στις κερκίδες, στα γήπεδα και τις αρένες – που όλα έχουν ανάλογη λειτουργία και ανάλογα ανακλαστικά. Πέρα από αυτό, όμως, υπάρχει ένα μικρό ζήτημα με το γεγονός ότι ένα τμήμα εκείνου που θέλει να αποκαλείται πολιτική ηγεσία της χώρας εμφανίστηκε στην τηλεόραση να κάνει δηλώσεις και να συζητάει στα σοβαρά το αυτόχρημα γελοίο. Ενετόπισα έναν υφυπουργό, δύο βουλευτές, έναν της Ν.Δ. και έναν του ΠΑΣΟΚ, και έναν νομάρχη – δεν φαντάζομαι να ρωτάει κανείς ποιόν νομάρχη. Εννοώ, ΤΟΝ νομάρχη.

Μεταξύ αυτών ο υφυπουργός Απασχόλησης, που κατηγόρησε τον Ρεχάγκελ ότι είναι Γερμανός – αιτίαση που αντικατοπτρίζει αφενός την πραγματικότητα και αφετέρου την εύλογη ανησυχία του κ. Γιακουμάτου για τις εκροές των ασφαλιστικών του εισφορών προς τα γερμανικά ταμεία. Σημειώθηκε, πάντως, ότι ετάχθη υπέρ της απομάκρυνσης των ΚΑΠΗ από την εθνική, φράση που τον καθιστά τον πρώτο και μόνο πολιτικό υπεύθυνο του υπουργείου Απασχόλησης ο οποίος ενόψει της λύσης του ασφαλιστικού τάσσεται ευθαρσώς υπέρ της μείωσης του εργασιακού βίου.

Και μπορεί αυτά να είναι αστεία και διασκεδαστικά, αλλά οι προσκεκλημένοι και των χθεσινών τηλεοπτικών παραθύρων, που τα μετέτρεψαν σε τηλεκαφενέδες και πέρναγαν την ώρα τους και την ώρα μας κουβεντιάζοντας αν έπρεπε να παίξει σέντερ φορ ο Φύσσας και εξτρέμ ο Δέλλας –γιατί αυτοί φυσικά ξέρουν καλύτερα από όλους και για όλα, επομένως ξέρουν καλύτερα και για ποδόσφαιρο από το Ρεχάγκελ…

… αυτοί, λοιπόν, είναι η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία που κατά βάσιμη πρόβλεψη θα επιβραβευθεί για τη λογική του τηλε-μαϊντανού και θα επιβεβαιωθεί εκλογικά στις προσεχείς κάλπες. Διαχειρίζεται και θα διαχειρίζεται τα σοβαρότερα, υποθέτουμε με τη σοβαρότητα που διαχειρίζεται και συζητά και τα λιγότερο σοβαρά. Με αυτό τον τρόπο έρχονται κι άλλες τεσσάρες – και αυτές δεν θα είναι στο Καραϊσκάκη.

No comments: