Monday, June 29, 2009

www.freecity.gr

Τι να κάνουμε;



Το λέγαμε καμμιά φορά σαν αστείο, για να θυμόμαστε τα φοιτητικά, όταν το σχετικό βιβλιαράκι του Λένιν ήταν σχεδόν όσο υποχρεωτικό και τα μαθήματα του έτους. Στη μέση ηλικία με δυσκολία αντέχεται.



Σε ποιόν είναι η πρώτη μας υποχρέωση; Απέναντι στις προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες που τα χρόνια έχουν χτίσει χωριστά και διαφορετικά για τον καθέναν από εμάς; Απέναντι στους συναδέλφους, που έχουμε κοινές ή αποκλίνουσες διαδρομές και μας συνδέει η συγκυρία; Απέναντι σε ποιόν;



Οι ατομικές υποχρεώσεις είναι αυτονόητες. Αλλά σε αυτή τη μεγάλη κρίση, στις ατελείωτες συζητήσεις που προκάλεσε, έχει εντελώς ξεχαστεί ο λόγος της ύπαρξής μας. Και αυτός είναι οι ακροατές. Οι αναγνώστες. Οι υποδοχείς και κριτές (όχι "καταναλωτές") του δημοσιογραφικού προϊόντος. Λίγο πριν γράψω αυτό το ποστ (βράδυ Δευτέρας και όχι πρωί όπως είχα υποσχεθεί και μου το χτύπησαν οι σχολιαστές) παρακολουθούσα μια συζήτηση στο Άλτερ για το κλείσιμο του Σίτυ και του Ελεύθερου Τύπου. Αφορούσε την τύχη των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα δύο μέσα. Έθιξε την κρίση του τύπου και τις νέες τεχνολογίες. Αλλά δεν συζητήθηκε γιατί δεν διαβαζόταν αρκετά ο ΕΤ και ο ΕΤΚ, γιατί ο Σίτυ είχε μια μέτρια απήχηση στις ακροαματικότητες. Κι αν ορισμένοι πιστεύουμε ότι αυτές οι μετρήσεις δεν είναι ενδεικτικές, η παθολογία που υποθέτουμε είναι κεντρικό ζήτημα στον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών μέσων στη χώρα.

Αν γράψω πάρα πολλά, όσα πολλά θα ήθελα για την κρίση του Σίτυ και του ΕΤ, κανείς δεν θα μπορεί να διαβάσει την ανάρτηση. Στα new media τα πολλά λόγια είναι φτώχεια - όταν τα λίγα λόγια δεν οφείλονται στη φτώχεια...

Για το λόγο αυτό σκέπτομαι να γίνει κάτι και να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες - δεν ορίζω ημερομηνία γιατί ορισμένοι σχολιαστές περιμένουν με το τουφέκι να αθετήσουμε μια υπόσχεση για να το εντοπίσουν. Σκέπτομαι να δημιουργηθεί ένα σάιτ στο οποίο θα μπορούν εργαζόμενοι του Σίτυ, και ενδεχομένως του ΕΤ, να δημοσιεύουν τις ειδήσεις που έχουν ή τα σχόλιά τους έως ότου βρουν επαγγελματική απασχόληση σε κάποιο παραδοσιακό μέσο.

Μεγάλες κρίσεις έχουν και πολλή φόρτιση. Αλλά η στιγμή που πραγματικά αισθάνθηκα ψυχική πίεση ήταν όταν μια συνάδελφος είχε πρώτη την είδηση για τη σύλληψη Χριστοφοράκου και δεν είχε πού να την δημοσιοποιήσει. Δούλευε μόνο στο Σίτυ και τον ΕΤ.

Μερικές διευκρινίσεις

1. Σάιτ και όχι μπλογκ, για να μην έχει τόσο έντονο το προσωπικό χρώμα. Όσο θα λειτουργήσει, όμως, εκεί θα είναι και το περιεχόμενο αυτού του μπλογκ.

2. Ανοιχτό σε συναδέλφους, αλλά με τη δική μου δημοσιογραφική ευθύνη. Έχω συχνά γράψει υπέρ της ανάληψης της συντακτικής ευθύνης στα μπλογκ, και υπέρ της ανωνυμίας μόνον όταν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

3. Αφιλοκερδές, κυρίως κατ'ανάγκην. Μακάρι στο μέλλον να αυτοσυντηρείται, αλλά για την ώρα το βλέπω πολύ μακρινό. Διαφημίσεις γιοκ, άλλωστε δεν θα σκοτώνονταν και για να έρθουν από την αρχή. Αν ερχόντουσαν νωρίς-νωρίς, κάτι θα σήμαινε για τον τρόπο εξασφάλισής τους, που δεν θα σας άρεσε. Όταν βλέπω διαφήμιση σε νεαρά σάιτ, ιδιαίτερα κρατική διαφήμιση, το μυαλό μου πάει στο κακό...

4. Θα υπάρχει για τους αναγνώστες του. Θα κριθεί από τη χρήση του. Χωρίς αντίστοιχη απήχηση απλώς θα κλείσει και θα επιστρέψουμε στη μπλογκόσφαιρα, που είναι επαρκέστατη και δεν θα είχα σκεφθεί να την εγκαταλείψουμε (προσωρινά) εάν δεν ήταν η κακή ώρα.

5. Και ΦΥΣΙΚΑ οποιαδήποτε προσφορά, όταν ξεκινήσει, για τη βελτίωσή του σε μορφή ή περιεχόμενο θα είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη. Στην αρχή θα είναι ίσως ατελές, ελλιπές και πιθανόν άσχημο, αλλά η μόνη υπόσχεση που μπορεί να δώσει θα είναι αυτή της εντιμότητας.

6. Η διεύθυνση που έχει κρατηθεί είναι www.freecity.gr Θα σας ενημερώσω για την πανηγυρική έναρξη.

και τέλος

7. Οι συνάδελφοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ιδέα για την εκκίνηση αυτή. Δεν ξέρω αν θα θελήσουν να μετάσχουν. Είναι στην διακριτική τους ευχέρεια, όσων μπορούμε να συνεργαστούμε. Θεώρησα ότι οι πρώτοι που πρέπει να το ξέρουν, πριν ακόμη κι από τους πιθανούς μελλοντικούς συντελεστές, είναι οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνεται. Οι αναγνώστες, οι χρήστες, ίσως ξανά σε λίγο καιρό και οι ακροατές.

40 comments:

Anonymous said...

Όπως πάντα δημιουργικός και με το βλέμα στο μέλον. Χαίρομαι για τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τα πράγματα. Πριν μερικές μερες σου έστειλα ενα σχόλιο σχετικά με τον Πάγκαλο, τον Μάνο και την Κανέλη. Δυστυχώς δεν το ανέβασες. Δεν θέλω να γινω προσβλητικός αλλά μετα την΄εκωφαντική σιωπή τους για το θέμα . ( σκεφτομαι την Κανέλη να ωρίετε για χιλίαδες άλλα θέματα στα κανάλια) ούτε κουβέντα για τους Αγγελόπουλους. Τι να πιστέψω αλήθεια δεν ξέρω. Το όνομά μου είναι Φώτης

Anonymous said...

Δούλευα έως τώρα στον υπολογιστή μου. Ήταν το τελευταίο που θα έκανα πριν τον κλείσω (να δώ αν μας έγραψες κάτι). Χαίρομαι που δίνεις αυτή την τροπή στα πράγματα. Αυτή την τροπή θα έπαιρναν έτσι και αλλιώς (όσον άφορα τα έντυπα μέσα). Ίσως δε, τα μικρά ηλεκτρονικά μέσα να είναι και πιο 'τίμια' από τα μεγαθήρια και να έχουν και το μεράκι του 'ερασιτέχνη'. Όπως και να έχει το πράγμα, με το καλό να ξεκινήσετε και πάλι από το νέο μετερίζι.
Αλλά κύρις Φ. Καρζή, βρες και ένα μικρόφωνο για να ακούμε ακόμα και από e-radio εκείνη την διασκευή των Scorpions μαζί με την ωραία εισαγωγή σου. Βρες ένα μικρόφωνο για να ξαναβρούμε και εμείς τον Σφυγμό της Ημέρας.

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

genparth said...

κύριε Καρζή, η ιδέα σας είναι εξαιρετική, έχω την αίσθηση όμως ότι θα είναι ακόμα πιο δυναμική εάν δώσετε τα περιθώρια παρέμβασης-σχολιασμού ΚΑΙ στους αναγνώστες του site. Νομίζω ότι η αμφίδρομη σχέση που δημουργείται μας κάνει όλους καλύτερους.

μετά πολλής εκτιμήσεως.
gnp

Οδυσσέας Ξένος said...

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΦΟΙΒΟ. ΕΝΤΑΞΕΙ, "ΣΑΪΤΟΥΧΟΣ" ΛΟΙΠΟΝ. ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣoyme, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

O Σχολιαστής said...

Μία από τις μεγαλύτερες σχετικά πρόσφατες προσφορές της κρατικής τηλεόρασης ήταν η απόλυση του Κούλογλου με αποτέλεσμα την δημιουργία του tvxs.gr

Μπορεί πολλές φορές να μου φαίνεσαι λίγο βαρύγδουπος στον σφυγμό, δεν συμφωνώ πάντα με όσα λές, όμως σε ακούω από τον Flash και θα ήθελα να συνεχίσεις να σχολιάζεις και να με ενημερώνεις. Εύχομαι κάθε επιτυχία.

Anonymous said...

Δεν είναι κακή ιδέα. Ο απολυμένος (ή υπό απόλυση) δημοσιογράφος έχει ανάγκη ενός χώρου που θα υποδέχεται τις πληροφορίες που "τσιμπάει" ή το σχόλιο. Το ρεπορτάζ είναι σαν το ποδήλατο, δεν το ξεχνάς ποτέ, άλλωστε.
Μόνο που, η ιδέα, μοιάζει με μεθαδώνη στη ραδιοφωνική εξάρτηση. Διότι, εσύ το ξέρεις, το ραδιόφωνο είναι έρωτας. (Μαρίνα)

Tyhaspartos said...
This comment has been removed by the author.
Fivos Karzis said...

@anonymous
Δεν έλαβα κανένα σχόλιο που δεν ανέβασα. Δεν ανεβάζω, ούτε κατεβάζω σχόλια. Στείλτε το ξανά και θα αναρτηθεί κανονικά.

Anonymous said...

κ. Καρζή,
Συμφωνώ με την άποψη της αμφίδρομης επικοινωνίας με τους επισκέπτες του νέου site. Αφήστε τους χρήστες να διαμορφώσουν την agenda μαζί σας, να γράψουν, να εκφραστούν και να μην περιοριστούν απλά σε ένα απλό σχόλιο/comment και θα δείτε πως θα το εκτιμήσουν και θα σας ακολουθήσουν.

Μαρίνα

mtryfo said...

Εξαιρετική ιδέα κ.Καρζή, εύχομαι να συμφωνήσουν και οι συνεργάτες και συνάδελφοί σας...
Σας άκουγα απο τον flash, εν συνεχεία πέρασα στην διαδικτυακή ακρόαση γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν αναμετέδιδαν οι σταθμοί που συνεργαζόσασταν...
Ελπίζω να σας ξανακούσουμε σύντομα απ το καινoύργιο link...

antoa said...

Προς τον Φοίβο:
Χαίρομαι για την προσπάθεια που κάνετε αλλά συμφωνώ με τους λοιπούς: βρείτε ένα μικρόφωνο γρήγορα γιατί έχουμε ήδη radiolag. Πάει η ώρα 8.00 το πρωί και όλα μου φαίνονται ξενέρωτα.
Προς τους συνδαιτημόνες:
Παιδιά, τι περιμένετε?? Αρνητικά σχόλια από έναν καταρτισμένο και ευγενή άνθρωπο και επαγγελματία για μία κίνηση που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα??
Τι θα κερδίσουμε όλοι από σχόλια ότι "η εργοδοσία είναι ελεεινή, αναίσθητη" κλπ. κλπ.??
Τίποτα, ενώ το πιο πιθανό -γιατί αυτά καταγράφονται- είναι ότι δεν θα βρει πουθενά πλέον ανοικτό μικρόφωνο, εκτός -ίσως- από το δικό του.
Τότε ποιός θα χάσει?? Μήπως, εσείς και εγώ??
Πέραν τούτου, πείτε μου αλήθεια, θα γινόταν ο ίδιος χαβαλές αν ο εργοδότης ήταν ένας τυχαίος "Παπαδόπουλος" (τυχαία παίρνω το συνηθέστερο επώνυμο στην Ελλάδα) αντί για την Γιάννα?? Γιατί, αν δεν γινόταν, μιλάμε για υποκρισία σε επίπεδο απλού απωθημένου και όχι για υγιή αντίδραση απέναντι σε ένα θλιβερό φαινόμενο ie. την απαξίωση του τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού...
Μην μας πιάνει παροξυσμός για γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή, όσο δυσάρεστα και αν είναι αυτά. Τα αυτά ισχύουν και για την Λιάνα αλλά και για πολιτικά πρόσωπα, όπως οι κ.κ. Μάνος, Πάγκαλος. Εδώ ο Τζιμάρας και δεν είπε τίποτα (τι να πει άλλωστε??)

Anonymous said...

Η ογδόη πρωινή δεν αντέχεται πλέον κατά τον πρώτο καφέ στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, στο Χ6 (αντε να ξεκινήσει το μετρό επιτέλους...), στο γραφείο. Δεν αντέχεται με Πορτοσάλτε, Κύρτσο και Πυργιώτη.Και ο Λυριτζής με τον Οικονόμου δεν έχουν σχέση με αυτούς που αγαπήσαμε περιμένοντας να ακούσουμε τον σφυγμό στον πάλαι ποτέ αγαπημένο και κραταιό Flash...
Εδώ, Φοίβε αντέχαμε μέχρι και τον Βλάχο για να σε ακούμε!

Οπότε επιβάλλεται να βρεθεί συχνότητα για πρωινό σφυγμό, και μέχρι να αποκτήσουμε ιντερνετικά ραδιόφωνα με δυνατότητα λήψης στα αυτοκίνητα, στο σπίτι κτλ. με τον τρόπο μας θα επιβάλλουμε στις δυνάμεις της αγοράς, την υποχρέωση να δώσουν ξανά μικρόφωνο στον Σφυγμό! (Πολύ κομμουνιστικό μου ακούγεται, αλλά αφού αποδεικνύουμε μέσα απο το blog πόσοι πολλοί και δυναμικοί είμαστε, επιτέλους ας το ζητήσουμε και από τους ενημερωτικούς σταθμούς, που λειτουργούν, ότι επιθυμούμε διακαώς πάλι την φωνή του Κάρζή στα αυτιά μας (δίνοντάς του την δυνατότητα πάντα να εκφράζεται αντικειμενικά και ελεύθερα)
Γ.Ρ.

Anonymous said...

Καλή ιδέα είναι να αναπτυχθεί και η λογική της telegraph.gr, όπου πρόσφατα μας είχατε παραπέμψει με link σας.
Γ.Ρ.

Λάμπρος Τσουκνίδας said...

Καλή ιδέα ακούγεται. Κουράγιο και καλή επιτυχία!

Anonymous said...

do it

Unknown said...

Φοίβο η ιδέα είναι καλή και το γνωρίζεις . Το αν θα περπατήσει - με την συμμετοχή μας - θα το δείξει ο χρόνος που αυτή την περίοδο έχει αρχίσει να αποκτάει άλλη δυναμική και ταχύτητα

Anonymous said...

Εξαιρετική η ιδέα! Μακάρι να βρει ανταπόκριση από τους δημοσιογράφους του City και του ΕΤ. Αναρωτιέμαι, όμως, πόσο μπορεί ένας επαγγελματίας να αφιερώνει χρόνο για να κάνει δωρεάν ρεπορτάζ, για να γράφει δωρεάν. Πόσο μάλλον όταν είναι στο ψάξιμο για δουλειά. Εντάξει, ένα σχόλιο το γράφεις. Δεν είναι χρονοβόρο. Αλλά ειδήσεις ή αναλύσεις ειδήσεων... Εκτός πια κι αν το εγχείρημα προσελκύσει σύντομα μπόλικη διαφήμιση. Που να μην είναι και κρατική...
Α.

Anonymous said...

μπράβο Φοίβο, πολύ καλή ιδέα!

Anonymous said...

Αν καταφέρεις να ζέψεις ρεπορτάζ και απόψεις στο site σου το free city θα έχει ένα νόημα παραπάνω. Διότι ο σταθμός σας ήταν ενημέρωση+σχόλιο, αυτό τον έκανε αυτό που ήταν. Πέρα από την εξάρτηση του "σφυγμού", έστω και μια παράγραφος τη μέρα από πανούση, γιαννακίδη, σούλτα, ανάποδο και μπογδάνο θα ήταν ωραίο πράγμα. Όπως και να'χει, καλή αρχή!!!

Anonymous said...

ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ. ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΟΜΩΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΦΩΝΗ, ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. Η ΧΡΟΙΑ, Ο ΤΟΝΟΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΝΟΜΗΛΗΤΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗ "ΖΩΝΤΑΝΗ" ΕΚΠΟΜΠΗ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΠΟ ΠΧ, ΕΧΕΙ ΑΝΤΕΞΕΙ (ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ, ΔΕ ΛΕΩ) ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Τ

Anonymous said...

Από σχόλιο στο Mediablog

Η ομάδα Ταγματάρχη, Ρουμελιώτη σε συνεννόηση με τους μυστικοσυμβούλους της Γιάννας περιμένουν να ξεφορτωθούν πρώτα τα “βαρίδια” και θα καταθέσουν μια πρόταση κυριολεκτικά στο παρά πέντε, έτσι ώστε να μην υπάρχει άλλη διέξοδος.
Κάνουν και μυστικές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Μητσοτακέικου, Φ. Καρτζή για να βάλουν και την πολιτική πινελιά στο deal…
freecity fm

Fivos Karzis said...

@genparth
Θα γίνει όπως το ζητάτε.

Fivos Karzis said...

@anonymous
(που μεταφέρει το σχόλιο στο Mediablog)

Προφανώς ανώνυμος. Αλλά θα με ενδιέφερε να μάθω τι από όλα όσα λέει ντρέπεται να υπογράψει ο σχολιογράφος.

Anonymous said...

Φοίβο,
θυμήσου,
είμαστε μαζί σου.

Unknown said...

Aγαπητέ κ. Καρζή, "Ο Σφυγμός της Μέρας" ήταν για μένα και τον άνδρα μου η μοναδική παρηγοριά στον αφασικό, μέσα στην ακατάσχετη φλυαρία του, κόσμο των media και ευρύτερα της δημόσιας ζωής. Ήταν μάλιστα και ο μοναδικός λόγος που παρέμενε η βελόνα του ραδιοφώνου όλη την υπόλοιπη μέρα στη συχνότητα του CITY. Εκεί παρέμεινε κι όλες αυτές τις μέρες, μη αντέχοντας ανάξια σύγκρισης υποκατάστατα. Η απουσία σας από τα ερτζιανά θα είναι μεγάλο πλήγμα για μας και πολλούς άλλους, που λίγο μόνο θα το απαλύνει η επικοινωνία μέσω site.
Ευχόμαστε και περιμένουμε να πλουτίσετε και πάλι τη ζωή μας με το θαρραλέο δημόσιο λόγο σας!
Καίτη Παράση

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...
This comment has been removed by the author.
vassilag said...

Φοίβο η ημέρα μας πλέον αρχίζει χωρίς σφιγμό!
Δεν μου αρέσω να κολακεύω αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να σου εκφράσω, πόσο μου λείπει η πρωϊνή εκπομπή σου.
To site σίγουρα είναι μια καλή ιδέα μπορεί να συμπληρώσει τέλεια το ραδιόφωνο αλλά νομίζω πως δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να το αντικαταστήσει, ειδικά για την περίπτωσή σου.
Είμαι φανατικός οπαδός της τεχνολογίας, είμαι επαγγελματίας προγραμματιστής εδώ και 18 χρόνια και γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα.
Γενικά ο ελεύθερος χρόνος μου είναι λίγος, θα μπορούσα όμως να προσφέρω εθελοντική εργασία για τη δημιουργία του site ή ακόμη και για το στήσιμο της υπόλοιπης μηχανογραφικής υποδομής.
Δεν γνωρίζω πως ακριβώς το έχετε σκεφτεί, αξίζει πάντως να αφιερώσετε λίγο χρόνο διαβάζοντας case studies από αντίστοιχες προσπάθειες του εξωτερικού και να μην βιαστείτε κάνοντας κάτι πρόχειρο.
Κατά τη γνώμη μου οι εταιρείες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση είναι αυτές που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις τρέχουσες συνθήκες.

Εάν σας ενδιαφέρει η πρότασή μου απαντήστε με σχόλιο στο Post.

Φιλικά
Βασίλης

giannaros_g said...

συγκινητικό το εγχείρημα από ένα δημοσιογράφο που απολαμβάνω να ακούω.. προτροπή: το site να είναι web 2.0 friendly, δηλ. να υπάρχει facebook, twitter account ( έχει ήδη, το κάνω "follow"), δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας, vidcasts, podcasts.. νομίζω ότι πλέον αυτός είναι ο (μονό) δρόμος της ενημέρωσης του μέλλοντος, άσε που θα υπάρχει η αίσθηση "δεσίματος" αναγνώστη - μέσου..

Anonymous said...

ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο CITY!!!!
ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ!
Γ.Ρ.

genparth said...

μπείτε μπείτε κύριε Φοίβο, περιμένουμε με αγωνία κολλημένοι στουσ δέκτες μας!!!!!!

Anonymous said...

Περιμενα για δώρο γενεθλίων να σας ακούσω σήμερα το πρωι κατεβαινοντας στο γραφείο. Ενημερώστε μας (είμαστε πολλοί στο πλευρό σας) για τις απόψεις και τις κινήσεις σας.
με μεγάλη εκτίμηση
Νάκυ

Anonymous said...

Φοίβο, έστω και συμβολικά, παρά την διευθυντική σου θέση στον City, πρέπει να εκπέμψεις τον Σφυγμό από τον επαναλειτουργούντα, έστω και συμβολικά, σταθμό!

Anonymous said...

ρε λαμογιο γιατι δεν πας να κανεις εκπομπη..ωραιος εισαι ηταν πολλα τα λεφτα ε?

Fivos Karzis said...

@vassilis
Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω. Το σάιτ το ετοιμάζει η Netstudio, άνθρωποι που δεν τους ήξερα προηγουμένως και προσφέρθηκαν εθελοντικά και χωρίς αμοιβή. Αν χρειαστούμε κάτι, τώρα ή στο μέλλον, κυρίως ιδέες, ελπίζω ότι η πρόταση είναι ανοιχτή...

Fivos Karzis said...

@anonymous
Προφανώς ανώνυμος. Μόλις γίνει επώνυμος, ξαναμιλάμε...

vassilag said...

Φοίβο για ό,τι χρειαστείς -εννοείται ότι η πρόταση είναι πάντα ανοικτή - στείλε email στο programmatisths (at) gmail. com

epishs http://twitter.com/vassilag

Με εκτίμηση,

Vassilis

Nechayev said...

Κύριε Καρζή σέβομαι το βήμα που μας δίνετε εδώ για απευθείας με εσάς επικοινωνία. Θα αποτολμήσω όμως να ρωτήσω το εξής: ποιος είναι ο λόγος για τον οποίον εσείς δε βγαίνετε στο ραδιόφωνο να κάνετε μια έκτακτη εκπομπή μαζί με όλες τις υπόλοιπες "βεντέτες" του city? Εσείς ως διευθυντής ειδήσεων έχετε ένα λόγο παραπάνω να βγείτε να κάνετε έστω μία ώρα εκπομπή. Δε θέλετε να πληγεί το δημοσιογραφικό σας κύρος κάνοντας εκπομπή σε έναν υπό διάλυση σταθμό? Αδιαφορείτε? Δεν έχετε χρόνο? Είστε σε διακοπές? Παρακαλώ, με όλο το σεβασμό να μου δώσετε μιαν εξήγηση. Δε σας ανακρίνω, απλά νοιάζομαι για το μέλλον του σταθμού. Ευχαριστώ και με συγχωρείτε για το θράσος.

Fivos Karzis said...

@sylas

Ο λόγος για τον οποίο δεν σας εξήγησα γιατί δεν συμμετέχω σε αυτό το πρόγραμμα που εκπέμπει ο Σίτυ είναι ότι μια δημόσια έκθεση των αιτίων θα με έφερνε σε ρήξη με ορισμένους τουλάχιστον συναδέλφους, κάτι που την ώρα της απόλυσης για όλους δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικό. Ίσως στο μέλλον, αν και τότε δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα...

Anonymous said...

Ναι,ενώ μέχρι τώρα τα είχες καλά με τους συναδέλφους

Προφανώς ανώνυμος