Thursday, June 25, 2009

Για λίγο ακόμα

Αγαπητοί φίλοι,

δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για όσα γράψατε. Καταλαβαίνω ότι έχετε την απαίτηση να διαβάσετε και τη δική μου γνώμη για ό,τι έχει συμβεί.

Τη Δευτέρα το πρωί, όταν θα έχει συμπληρωθεί μία εβδομάδα από το λουκέτο στο Σίτυ, θα αναρτήσω ένα σχετικό ποστ. Εν τω μεταξύ δεν μπορώ παρά να υποσχεθώ πως όταν (και εάν) βρεθεί ξανά συχνότητα, θα έχετε την ίδια ενημέρωση που τιμάτε με το χρόνο σας και με τα λόγια σας. Και, πάντως, καλύτερα να μην την έχετε, παρά να είναι υποθηκευμένη και να σας εξαπατά εξαργυρώνοντας το παρελθόν της. Αυτό δεν θα γίνει.

Τη Δευτέρα...

31 comments:

Anonymous said...

Κύριε Καρζή, για άλλη μια φορά δικαιώνετε την εκτίμησή μου στο πρόσωπό σας.Σας ευχαριστώ ειλικρινά. Ο "αδικοχαμένος" CΙΤΥ δεν προσφέρεται για σκύλευση και είστε απ'τους λίγους που τον αντιλήφθηκαν.Εις το επανακούειν ή έστω...επαναγιγνώσκειν

Κωνσταντινος said...

Αγαπητέ κ. Καρζή,
εγώ και η οικογένεια μου σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και περιμένουμε να σας ακούσουμε σύντομα και πάλι όπως κάνουμε τόσα χρόνια τώρα. Προσωπικά μόλις βγήκα από μία εργασιακή περιπέτεια 5 μηνών που μου κόστισε πολύ και τώρα η σκέψη μου είναι στους ανθρώπους που η διαβίωση τους εξαρτάτο από την εργασία τους στο σταθμό.

Νίκος Δρανδάκης said...

Φοίβο, ελπίζω να βρεθεί γρήγορα συχνότητα, γιατί τα πρωϊνά δεν βγαίνουν πλέον....

Ό,τι καλύτερο

katerina said...

Μεσα απο την καρδιά μου, έυχομαι να υπάρξει συντομα καινουργιο μικροφωνο, που θα κάνει τα λόγια σας να φτάνουν στα ταλαιπωρα απο κραυγές και λαικισμούς αυτιά μας.

Λάμπρος Τσουκνίδας said...

Ότι καλύτερο Φοίβο!

Anonymous said...

φίλε Φοίβο, ένα θα σου πω:
Καθε πρωί που ερχόμουνα στο γραφείο μου στην Αθήνα από το σπίτι μου στη Ερέτρια, για να προλάβω να φτάσω σε σημείο της Εθνικής οδού που να πιάνω City, πριν τις 8:00 που άρχιζε ο "σφυγμός", πήγαινα με 200 και κοντευα να σκοτωθώ. Επάνω που μετακόμισα, έκλεισε ο σταθμός. Ειναι (κι αυτό) αδικία, ή δεν είναι; Πάντως εύχομαι καλή τύχη και υπομονή.

Ντόρα Τσικαρδάνη said...

Κύριε Καρζή, εγώ ποτέ δεν σας άκουγα - γιατί ζω στην Κοζάνη - μόνον σας διάβαζα. Σας εύχομαι μαζί με τον Λάμπρο ό,τι καλύτερο, διεκδικώντας, - αν μου επιτρέπεται αυτό - να συνεχίσω να σας διαβάζω ούτως ή άλλως. Να είστε πάντα καλά.

odysseasxenos said...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ CITY. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΠΟΝΗΡΕ ΛΟΓΟΠΛΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΕΝΝΑ ΑΠΟ ΧΗΝΟΦΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ) ΓΛΩΣΣΑ.
ΟΠΟΥ ΥΠΑΓΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΓΟΜΕΝ.

Οδυσσέας Ξένος said...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ CITY. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙΣ ΠΟΝΗΡΕ ΛΟΓΟΠΛΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΕΝΝΑ ΑΠΟ ΧΗΝΟΦΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ) ΓΛΩΣΣΑ.
ΟΠΟΥ ΥΠΑΓΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΓΟΜΕΝ.

IWN1998 said...

Πρώτα απ' όλα και πέρα από τις δικές μας ανάγκες να σας ακούμε και να σας διαβάζουμε και να τα συζητάμε μέσα από το blog, εγώ εύχομαι και σε σας και σε όλους σας στο ΕΤ και CITY την καλύτερη και συντομότερη εργασιακή αποκατάσταση έτσι ώστε να έχουμε και πάλι την ευχέρεια για όλα τ' άλλα.

Demelene said...

Κ. Καρζή σας εύχομαι και εγώ τα καλύτερα.
Εμαθα για σας μέσω ενός συναδέρφου, που σας άκουγε κάθε πρωί. Προσωπικά δεν ακουώ ραδιόφωνο, και ίσως έτυχε να σας ακουσω μια φορά, αλλά η στήλη/ μπλόγκ σας ειναι εξαιρετική.

Καλή συνέχεια.

Tyhaspartos said...
This comment has been removed by the author.
Tyhaspartos said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΠΕΙΛΕΤΟ ΣΕ "ΑΝΩΘΕΝ" ΕΝΤΟΛΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ, ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΦΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ (ΕΙΔΗΣΗ)ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ-ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΙΠΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΕΡΤΖΙΑΝΑ......

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ Τ

Yank_o said...

Όπως γράφω και στο μπλογκ, η σιγή του ραδιοφώνου κατά την πρωινή οδήγηση θυμίζει λίγο τη Μεγάλη Παρασκευή. Αναμένουμε τα επόμενα σημεία ζωής!

Anonymous said...

Αγαπητέ Φοίβο, ως μία εκ των πιστών ακροατών σου που "απαίτησαν" να πάρεις θέση, αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και δικαιωμένη για τις ραδιοφωνικές μου επιλογές. Ένα είναι σίγουρο, έχεις κι εσύ σημαντικό μερίδιο "ευθύνης" που έχεις τόσο απαιτητικούς ακροατές. Η εβδομάδα αυτή πέρασε δύσκολα (δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό που γράφω) γιατί ο "Σφυγμός της Μέρας" φαίνεται πως είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ραδιοφωνική συνήθεια στη διάρκεια της πρωϊνής οδήγησης.
Ανυπομονώ να διαβάσω το post της Δευτέρας και πολύ περισσότερο να σε ακούσω σύντομα στο ραδιόφωνο, σε συνθήκες που δε θα προσβάλλουν και δε θα εξαπατούν κανέναν.

Εύχομαι ότι καλύτερο!
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Δώρα Ξ.

Anonymous said...

«Γεια και χαρά σου αίγαγρε
που δεν πατάς στους κάμπους.
Γεια και χαρά σου που πατάς
τα νυχοπόδαρά σου
στων απορρώγων κορυφών
τα πιο υψηλά ωσαννά!»
Ανδρέας Εμπειρίκος

Anonymous said...

κύριε Καρζή,
είστε εξαιρετικός σχολιαστής και δημοσιογράφος, άσχετα αν δεν συμφωνώ πάντα μαζί σας. Περιμένω με αδημονία να σας ξανακούσω.

miss.understood said...

Αγαπητέ συνακροατή αγάντα!
Δυο μήνες είναι (καλοκαιρινοί μάλιστα)θα περάσουν όπως-όπως χωρίς Σφυγμό. Το φθινοπωράκι σίγουρα θα τον έχουμε μαζί μας και από μικροφώνου (τουλάχιστον), να τον μοιραζόμαστε σαν μπριοσάκι ζεστό. Είναι βέβαιο, σας λέω. Όσο βέβαιος μπορεί να είναι και εκείνος ότι θα τον ακολουθούμε πάντα σούμπιτοι.

miss.understood said...

Αγαπητέ συνακροατή αγάντα!
Δυο μήνες (καλοκαιρινοί μάλιστα) είναι αυτοί, θα περάσουν όπως-όπως χωρίς Σφυγμό. Το φθινοπωράκι θα είναι πάλι μαζί μας από μικροφώνου (τουλάχιστον), να τον μοιραζόμαστε σαν μπριοσάκι ζεστό. Είναι βέβαιο, σας λέω. Όσο βέβαιος μπορεί να είναι και ο Φοίβος ότι θα τον ακολουθήσουμε σούμπιτοι.

Anonymous said...

Αγαπητέ Φοίβο Καρζή, μόλις μάθαμε τα τόσο δυσάρεστα μαντάτα για τον Ελεύθερο Τύπο και τον City, ομολογώ ότι πέρα από τη προφανή λύπη για τις συνέπειες σε τόσο κόσμο από το τόσο αναπάντεχο γεγονός, εκείνο που σκέφτηκα πρώτο ήταν ότι θα χάσουμε τον Σφυγμό της Μέρας και τη καθημερινή συντροφιά μας για ποιοτική και αξιόπιστη ενημέρωση - δεν είναι εύκολο να επιβιώσεις με τόση ευτέλεια του λόγου και των πράξεων γύρω σου -

Σε περιμένουμε πάλι όλοι οι πιστοί φανατικοί άγνωστοι φίλοι σου = είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε σύντομα τη χαρά να σε ξανακούσουμε από νέα συχνότητα - οι δύσκολοι καιροί που περνάμε χρειάζονται σωστή και υπεύθυνη παρουσίαση των προβλημάτων και των αδυναμιών του συστήματος - χωρίς κορώνες και λαϊκισμούς -- καλή αντάμωση!!!
οι φίλοι σου από τη Βιέννη

Marlou Xintarianou said...

καλη τυχη και σιγουρα θα την εχετε!!

Anonymous said...

Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να βρεις μία αξιόλογη πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή... Το έλλειμα είναι εμφανές εδώ και μία εβδομάδα. Καλή δύναμη σε ό,τι αποφασίσετε να κάνετε!

Costas Ehaliotis said...

Αγαπητέ κ. Καρζη,
Τους τελευταίους μήνες που σας "ανακάλυψα" στον City FM, γίνατε η αιτία για να πηγαίνω μια ώρα νωρίτερα στην δουλειά μου. Αν γνωρίζατε τα ελαττώματά μου θα αντιλαμβανόσασταν οτι αυτό αποτελεί δημοσιογραφικό αθλο!
Το μέτρο, η λακωνικότητα και η απλότητα είναι αξίες υπο διωγμόν, που ξεπέρασαν κατά πολύ την ενημερωτική διάσταση των εκπομπών σας (σε αντίδιαστολή με την κυρία που σας ακολουθούσε...). Μου θυμίσατε συχνά βρετανους δημοσιογράφους της περασμένης δεκαετίας, ιδιαίτερα όταν εκθέτατε κάποιους συνεντευξιαζόμενους όχι με την επίθεση, αλλα με τον χειρισμό των μικρών σιωπών και την απογύμνωση του ίδιου του λόγου τους. Εις το επανακούειν και απο εμένα...(το τηλεοράν το απεύχομαι)

ian3 said...

Κύριε Καρζή,

δε συνηθίζω να ευχαριστώ ανθρώπους ούτε και να προσπαθώ να χρυσώσω το χάπι σε δύσκολες καταστάσεις.
Για εσάς όμως είμαι αναγκασμένος να κάνω μία εξαίρεση. Κι αν προτιμάτε, όχι τόσο για εσάς σαν άνθρωπο μια και - δυστυχώς - δε σας γνωρίζω προσωπικά, όσο για τον καθημερινό λόγο και το πνεύμα που διακατείχε την ραδιοφωνική σας εκπομπή.
Η κριτική ματιά, τα εύστοχα σχόλια, οι επιθετικές ερωτήσεις μα πάνω απ'όλα ο σεβασμός στους συνομιλούντες και στους ακροατές, σας έκαναν αμέσως απολύτως συμπαθή σε κάποιον που κάποτε είχε όνειρα για μια τέτοιου επιπέδου δημοσιογραφία αλλά τελικά διάλεξε άλλο επαγγελματικό μονοπάτι...

Σας ευχαριστώ

Υ.Γ. Καλό κουράγιο κι ελπίζουμε η πρωινή ζώνη να αποκτήσει σύντομα ξανά ζωή.

Anonymous said...

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΒΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΜΑΣ!

Anonymous said...

Θα περιμένουμε κι άλλο ή να ρωτήσουμε τον Καρατζαφέρη;

V.T. said...

Empty promises...?

Anonymous said...

Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο blog των εργαζομένων του ΕΤ και του City 99.5 (http://ergazomenoieleftherostipos.blogspot.com/), σήμερα υπήρξαν νέα δεδομένα, μετά την ανακοίνωση των Θεοδώρου και Γιάννας Αγγελοπούλου.
Εν αναμονή σημαντικών εξελίξεων για το μέλλον της εφημερίδας και του σταθμού, ίσως να μην έχει νόημα τώρα πια η ανάρτηση ενός σχετικού ποστ από τον κ. Καρζή. Δεν χαρίζομαι σε κανέναν, απλά πιστεύω πως η αλήθεια όλων κάποια στιγμή θα γίνει γνωστή.
Δ.Ξ.

Anonymous said...

Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΕΥΓΕΙ, ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΦΩΝΗ, ΣΧΟΛΙΟ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ "ΣΦΥΓΜΟΥ" ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

ΓΙΑΝΝΗΣ Τ.

Anonymous said...

Περιμένω και εγω την επανάκαμψη του Φοιβου Καρζή στο ραδιόφωνο. Ήταν η άλλη, η ποιοτική και με άποψη, φωνή. Τον άκουγα από την εποχή του Φλας, αλλά συστηματικά στον 984 και στον Σιτυ (κόλλησα το "μικρόβιο" και στον πατέρα μου).

Μας λείπει ο οξυδερκής λόγος, η αναζήτηση της ρίζας των προβλημάτων, η συσχέτιση αίτιου και αιτιατού,η επιδίωξη της ουσίας, το θάρρος της γνώμης, η "βρεταννική (BBC)" αντιμετώπιση των συνεντευξιαζόμενων με τις καίριες ερωτήσεις και το απαραίτητο "στρίμωγμα" και, τέλος η γλωσσομάθεια (σπάνιο προσόν για δημοσιογράφο στη χώρα μας).

Για πρώτη φορά σήμερα διάβασα σε αυτή τη στήλη μερικά από τα σχόλια που άκουγα στο Σιτυ στο "Σφυγμό της Μέρας"... Καμμία σχέση. Χάνεται όλη η αύρα της φωνής, οι λεπτοί χρωματισμοί, η "σκηνική παρουσία".

Φοιβο Καρζή, πρέπει να ξανάρθεις πίσω.

Θανάσης