Monday, April 27, 2009

Βιοποικιλότητα

Δευτέρα 27 Απριλίου – και ο κ. Μπαρόζο είναι σήμερα στην Ελλάδα για ένα συνέδριο για τη βιοποικιλότητα. Είναι το σωστό συνέδριο στη σωστή χώρα. Κανείς δεν συναγωνίζεται στην χλωρίδα έναν τόπο γνωστό επειδή εδώ ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα. Αλλά και στην πανίδα απ΄όλα έχει ο μπαξές.

Έχει αρπακτικά, όπως στην υπόθεση Ζήμενς. Μεγάλους λαδοθήρες κουστουμαετούς και γραβατογύπες, που δεν άφηναν να πέσει κάτω τίποτα και έφτασαν μια χρονιά να προκαλέσουν συναγερμό στα κεντρικά του Μονάχου, επειδή οι μίζες είχαν ξεφύγει και από το 2% και από το 8% και από όλα τα γνωστά όρια των Γερμανών μιζανθρώπων και είχαν φτάσει το 40% του τζίρου – για να αποδειχθεί πως εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε. Και μαζί με τα μεγάλα αρπακτικά, έχει και τα πολυπληθή σμήνη από λιγδοκόρακες που τσιμπολογούσαν γύρω από το μεγάλο τσιμπούσι των προμηθειών του ΟΤΕ, υποδυόμενοι τα «στελέχη» του.

Έχει ερπετά, όπως στην υπόθεση του Βατοπεδίου, που σούρνονται στους προθαλάμους της εξουσίας, δαγκώνοντας όποιον βρουν πρόχειρο. Χαμαιλέοντες που τη μια είναι πολιτικά στελέχη και την άλλη δουλοπρεπές ποίμνιο, τη μια είναι υπερήφανοι υπουργοί την άλλη αμαρτωλοί που ζητούν συγχώρεση, τη μια σφιχτοχέρηδες διαχειριστές του δημοσίου χρήματος την άλλη γαλαντόμοι υπηρέτες των ρασοφόρων, τη μια άνθρωποι του Θεού, μοναχοί και ηγούμενοι, την άλλη επενδυτές και ραντιέρηδες.

Κι εκτός από τα τέτοιου είδους τρωκτικά, έχει και ποντίκια – σαν αυτά που εντόπισε με μικρή καθυστέρηση είκοσι ετών η κα Παπαρήγα. «Ποντίκια», αν δεν το ακούσατε, αποκάλεσε τη Δαμανάκη και τον Ανδρουλάκη επειδή αποχώρησαν από το ΚΚΕ το 1991, βλέποντας (είπε) ότι το καράβι βυθιζόταν, και της στέρησαν έτσι τη χαρά να τους πετάξει στη θάλασσα η ίδια.

Η Ελλάς μεγαλουργεί και στη θάλασσα. Έχει καρχαρίες απαράμιλλούς, άπληστους χρηματιστές, όπως στην υπόθεση των ομολόγων. Που καταπίνουν κοπάδια από ανίδεες διοικήσεις και ακόμη πιο ανίδεους συνταξιούχους, πουλώντας τους φύκια για μεταξωτές κορδέλλες κι αντί για σύνταξη, φάτε μάτια ψάρια…

Έχει χέλια της άγονης γραμμής, όπως στην υπόθεση Παυλίδη, που γλιστράνε – άλλοτε καναλάρχες, άλλοτε εφοπλιστές, ό,τι τους θέλει η κάθε μέρα, δίπλα στον κατάλληλο υπουργό, δίπλα στον κατάλληλο ιδιαίτερο του υπουργού, έτοιμο να μην αφήσει λέπι στο ταμείο – με απλωμένο το χέρι γιατί και ο υπουργός έχει ανάγκη να το παντρέψει το κορίτσι, να μη μείνει στο ράφι…

Έχει πουντιασμένα πτηνά και συναχωμένα γουρουνάκια. Αυτός είναι ο παράδεισος της βιοποικιλότητας. Αλλά το είδος που υπάρχει σε μεγαλύτερη αφθονία είναι ο χάνος. Κυκλοφορεί σε πυκνά κοπάδια, ευδοκιμεί μάλιστα ιδιαίτερα στην ποικιλία χάνος-ψηφοφόρος.

5 comments:

G700 said...

κύριε Καρζή θα χαρούμε να σας δούμε στη συνέντευξη τύπου που δίνουμε με την οργάνωση 50και Ελλάς, αύριο Τρίτη ώρα 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης με αφορμή την 1η Ευρωπαϊκή Ημέρα Διαγενεακής Αλληλεγγύης και Συνεργασίας

G700 said...

για περισσότερες πληροφορίες εδώ

Anonymous said...

Αγαπητέ κε Καρζή,

σας στέλνω ένα ανησυχητικό κείμενο της Κυριακάτικης "Ε" 26/04/09. Κανένα δελτίο ειδήσεων δεν αναφέρθηκε στο σοβαρό αυτό θέμα. Περιμένω και ελπίζω σε κάποιες αντιδράσεις. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ένας συστηματικός ακροατής σας.

"Σκιές γύρω απ' το προεδρικό μέγαρο
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ Νο 2. Σύλληψη «γαλάζιου» πράκτορα της ΕΥΠ στην Ηρώδου Αττικού ανοίγει το φάκελο της ομάδας «OLAF»
Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ
Μια μυστηριώδης ιστορία «υποκλοπών Νο 2» με τη σύλληψη υπαλλήλου της ΕΥΠ έξω από το προεδρικό μέγαρο (!), με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας κλειστής ομάδας της υπηρεσίας και με επίκεντρο το «αμαρτωλό» βαλιτσάκι για την παρακολούθηση κινητών που είχε εμφανιστεί και στο μεγάλο σκάνδαλο των «υποκλοπών Νο 1», απασχολεί την κυβέρνηση.
Πρώτος στόχος της; Να μείνει αυτή η υπόθεση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
*Την Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009 το βράδυ, έξω από το προεδρικό μέγαρο στην οδό Ηρώδου Αττικού, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα 29 ετών, κρυμμένο στα δένδρα του Εθνικού Κήπου, που επιχειρούσε να φωτογραφίσει το χώρο. Εφερε προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας οπτικών και ακουστικών σημάτων και φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας με τηλεφακούς τελευταίας τεχνολογίας. Μαζί του είχε και το περιβόητο βαλιτσάκι που είχε αφήσει στην ΕΥΠ το κλιμάκιο της CIA πριν από για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
*Το βαλιτσάκι αυτό μπορεί να υποκλέπτει κάθε σήμα στον αέρα, εισβάλλοντας με άνεση στο απόρρητο κάθε κινητής τηλεφωνικής συσκευής σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας και, φυσικά, καταγράφοντας με μοναδική καθαρότητα οποιαδήποτε συνομιλία.
*Πρόκειται, άλλωστε, για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών και στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
*Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος (η σύλληψη έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων που τηρείται στην Ασφάλεια) κι εκεί αποκάλυψε ότι εργάζεται για την ΕΥΠ και ότι βρισκόταν σε «υπηρεσία ελέγχου του χώρου», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχαν πληροφορίες για... τρομοκρατική ενέργεια!
Διέφυγαν άλλοι τρεις
*Αμέσως ειδοποιήθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και ο διοικητής της ΕΥΠ Ι. Κοραντής, ενώ στο τμήμα έφθασε ομάδα της ΕΥΠ που παρέλαβε τον συλληφθέντα.
*Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από ανάκριση που διήρκεσε μέχρι τα ξημερώματα, ο πράκτορας αποκάλυψε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν με «πλήρη εξοπλισμό» άλλοι τρεις υπάλληλοι της ΕΥΠ οι οποίοι διέφυγαν. Πρόκειται για μέλη της ομάδας OLAF που λειτουργεί στην ΕΥΠ.
*Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο 29χρονος εργάζεται από το 2005 ως υπάλληλος της ΕΥΠ στο τμήμα Διεύθυνσης Μηχανογράφησης. Στο τμήμα, δηλαδή, των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των «αναλώσιμων».
*Για να ολοκληρωθεί το «παράδοξο παζλ», ωστόσο, να επισημάνουμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος της ΕΥΠ διατηρεί... μουσικό blog στο Διαδίκτυο, ενώ στο προφίλ του αναφέρει ότι εργάζεται για την «κυβέρνηση».
*Η όλη ιστορία εύκολα θα μπορούσε να αποδοθεί στην ιδιόρρυθμη συμπεριφορά ενός «γραφικού», εάν δεν ανέκυπταν πλήθος ερωτημάτων:
*Πώς βρέθηκε στα χέρια ενός χαμηλόβαθμου διοικητικού υπαλλήλου της ΕΥΠ ένας προηγμένος μηχανισμός παρακολούθησης;
*Ποιος έδωσε την εντολή να παρακολουθηθεί ενδεχομένως ο Κ. Παπούλιας ή και το γειτονικό μέγαρο Μαξίμου;
*Υπάρχουν μήπως «αυτόνομοι θύλακες» μέσα στην ΕΥΠ;
*Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το «βαλιτσάκι υποκλοπών» μπορεί να ληφθεί μόνο από τον διοικητή της ΕΥΠ ή από τον επικεφαλής της OLAF.
*Με δεδομένη την «παραδοσιακή» γραφειοκρατία των ελληνικών δημόσιων οργανισμών, ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού η σκέψη και μόνο να πάρει οιοσδήποτε έναν τέτοιου είδους εξοπλισμό χωρίς έγκριση.
*Ποια είναι η μυστηριώδης ομάδα OLAF; «OLAF» είναι το ακρωνύμιο της «Office de la Lutte Anti-Fraude», δηλαδή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος.
*Η ομάδα συστάθηκε στην Ελλάδα το 2000 από «έμπειρους και μάχιμους» αστυνομικούς και στρατιωτικούς, για την αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας που θα έθετε ζητήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αλλαγή στόχων της OLAF
Εντάχθηκε στην ΕΥΠ και μετά τους Αγώνες έπρεπε να διαλυθεί ή να επιστρέψει στο οικονομικό έγκλημα. Παρά ταύτα η ομάδα διατηρήθηκε, ύστερα από επιμονή της ΕΥΠ, και στα επόμενα χρόνια έγινε πανίσχυρη, στρέφοντας το ενδιαφέρον όχι στο μαύρο χρήμα ή τα ναρκωτικά, αλλά... στον «αντιεξουσιαστικό χώρο».
*Τον Μάρτιο του 2006, με αφορμή το θέμα των υποκλοπών, το υπουργείο Δημ. Τάξης διευκρίνιζε ότι «στην ΕΥΠ δεν υφίσταται ομάδα OLAF»!
*Στα χέρια της ομάδας, ωστόσο, βρέθηκε από την αρχή και το περίφημο «βαλιτσάκι των υποκλοπών» και μάλιστα λέγεται ότι θωρακίσθηκε τεχνολογικά ακόμη περισσότερο: εφοδιάσθηκε με εξαιρετικά προηγμένα συστήματα υποκλοπών, πολύ μεγάλης εμβέλειας τηλεχειριζόμενες κάμερες, καλώδια και ενδοσκόπια οπτικών ινών, κρυπτοφωνικές, καθώς και μετασκευές οχημάτων τύπου VAN.
*Η OLAF σήμερα αποτελείται από 10-15 άτομα, όλα προερχόμενα από τον χώρο της ΔΑΚΕ. Στη συνδικαλιστική οργάνωση της κυβερνητικής παράταξης ανήκει, άλλωστε, και ο συλληφθείς της 9ης Απριλίου... "

SykoFantiS Bastoyni said...

Κύριε Καρζή Διατηρώ μια ελπίδα πως αν από χάνος ταυτιστώ με το γουρούνι, κι αποκτήσω ψυχολογία και συμπεριφορά γουρουνιού , όταν έρθει ο ιός των χοίρων στην Ελλάδα εμένανε, που θα ‘χω γίνει γουρούνι , θα με προσπεράσει.

Fivos Karzis said...

Πρώτη κίνηση: μην τσιμπάτε