Thursday, April 10, 2008

Αναβολιστάν

Πέμπτη 10 Απριλίου – και, με την εξαίρεση της παραμονής των διακοπών, η πιο ωραία μέρα κάθε χρονιάς είναι η επόμενη των φοιτητικών εκλογών. Είναι μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, με ενθουσιασμό σας ανακοινώνω ότι κέρδισαν όλοι. Ναι, δεν είναι μύθος. Υπάρχει τρόπος να κερδίζουν όλοι. Οι εκλογές στα Πανεπιστήμια είναι μια συγκυρία γενικής νίκης, είναι win-win, να το πω όπως το λέει ο Γιώργος Παπανδρέου. Φοιτητικές εκλογές, υπέροχη κατάσταση, όπως θα έλεγε ο πρόεδρος Μάο.

Παλαιότερα χρόνια απορούσαμε πώς γίνεται να είναι όλων ταυτοχρόνως κάθε φορά τα ποσοστά φουσκωμένα. Πώς γίνεται, ξεκινώντας από ένα σύνολο 100% πριν από πολλά χρόνια, όλοι να αυξάνουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως τα ποσοστά τους. Τώρα πια νομίζω ξέρουμε. Τους έχει στείλει η ΣουΛί από την Κίνα «λίγη απ’ την άσπρη σκόνη».

Κατά τα άλλα, το εθνικό μας δράμα παίζεται σε συνέχειες και βρήκε τη φυσική του θέση στα παράθυρα. Άκουσα μάλιστα την ενδιαφέρουσα πρόταση του κ. Λιάνη να επιστρέψουμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό: καταπληκτικό, γενναίο και θα συμφωνήσουμε πολλοί. Ελπίζω κάποια μέρα να καταφέρει ο κ. Λιάνης να γίνει υπουργός Αθλητισμού και να εφαρμόσει αυτό το ιδανικό που έως τώρα πολιτικές αντιξοότητες δεν του επέτρεψαν να εκπληρώσει. Όσο για το συνονόματό του, υποθέτω, Γιώργο Λιάνη που κάποτε διετέλεσε υπουργός αρμόδιος για τον αθλητισμό και πανηγύριζε για τις μεγάλες επιτυχίες των ημίθεων από το Αναβολιστάν, αυτός τώρα δεν έχει ιδέαν μουσικής. Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει. Δεν θυμάται τίποτα. Δεν είναι μόνον ο κ. Λιάνης. Κανείς από τους πολιτικούς αρμόδιους, προϊσταμένους, προπονητές, αρχιπαράγοντες, πολιτικάντηδες και άλλους που άλλοι έχτισαν καρριέρες και άλλοι έβγαλαν καλά λεφτά από αυτή την άθλια ιστορία – κανείς, μα κανείς τους δεν θυμάται τίποτα. Προφανώς το Αλτσχάιμερ είναι μεταδοτικό. Εκτός εάν η αμνησία περιλαμβάνεται στις παρενέργειες της μεθυλ-τριενολόνης.

Να δεις που από αυτήν θα πήρε και το εξοχικό του κ. Σουφλιά και μεγάλωσε τόσο ξαφνικά που δεν το πήρε χαμπάρι ούτε ο μηχανικός-υπουργός ούτε ο μηχανικός του υπουργού.

No comments: