Monday, May 18, 2009

Επτά (και να καίνε...)

Δευτέρα 18 Μαΐου – και για τους αριθμολάγνους είναι ο «μυστικός αριθμός», αυτός που κρύβει πολλές αναγνώσεις και μετρά την τύχη των ανθρώπων. Είναι ο περιβόητος αριθμός 7.

Η ημέρα επιβεβαιώνει το μύθο του. Ο 7 μπορεί να είναι ο αριθμός της καταστροφής. Για ρωτήστε και το Σάκη και θα σας ενημερώσει σχετικά. Πού να δεις άμα το 7 έχει και 3 μπροστά του. Γίνεται 37. Όπως θα έλεγε και ο Γεράσιμος Αρσένης, «Σάκη χάσαμε». Ακόμα χειρότερα. «Σάκη γεράσαμε»…

Για άλλους, πάλι, το 7 φέρνει την ευτυχία. Για ρωτήστε, για παράδειγμα, τον κ. Γιώργο Παπανικολάου και την κα Άννυ Ποδηματά και θα σας το επιβεβαιώσουν. Εφτά μόνον είναι οι απολύτως σίγουρες εκλόγιμες θέσεις και την έβδομη έχουν οι δυο τους σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αντιστοίχως. Από εκεί και κάτω αρχίζουν οι αγωνίες.

Υπάρχει, όμως, ένα ακόμη 7 στο φόντο της μέρας. Είναι το 7 που πλησιάζουν οι Οικολόγοι στις μετρήσεις. Το νούμερο φέρνει ρίγη. Όχι τόσο επειδή θα χαλάσει το εκλογικό βράδυ στους αναλυτές και στα κομματοστελέχη που θα βγουν στις τηλεοράσεις για να εξηγούν, όπως πάντοτε, γιατί δεν είναι σωστό αυτό που καταλαβαίνουμε, στο βαθμό που δεν τους βολεύει. Τα ρίγη είναι από το μέλλον. Ο τρόμος αφορά το ενδεχόμενο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο στις εθνικές κάλπες, εκεί όπου δεν υπάρχει ούτε χαλαρή ψήφος, ούτε τριήμερο, ούτε κάτι σαν δημοψήφισμα, αλλά σκληρή πραγματική επιλογή, που παράγει κοινοβουλευτικό αποτέλεσμα.

Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε το γνωστό θρίλερ “Seven” θα μοιάζει ανέκδοτο μπροστά του.

No comments: