Friday, September 5, 2008

Κυβέρνηση ποπ-αρτ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου – και κρίμα που δε ζει ο Άντυ Ουώρχολ. Χτες το βράδυ θα ζούσε το μύθο του στην Ελλάδα. Την απόλυτη δικαίωση. Δεν ήταν μόνο η επιβεβαίωση της φράσης ότι στο μέλλον (που έχει ήδη έρθει από τότε που το είπε) όλοι ήδη δικαιούνται ένα τέταρτο δημοσιότητας. Ήταν που η συγκεκριμένη δεκαπεντάλεπτη δημοσιότητα έμοιαζε απελπιστικά με τα περίφημα πορτρέτα του, την ίδια μορφή –τη Μέριλυν Μονρόε, ας πούμε, ή μορφές της ιστορίας, το Μεγαλέξαντρο ή το Γιώργο Βουλγαράκη- επαναλαμβανόμενη σε μικρά τετράγωνα, πανομοιότυπα στο σχήμα με διαφορετικό χρωματισμό. Κυβέρνηση ποπ-αρτ.

Ένα τέταρτο Βουλγαράκης στο Μέγκα. Ένα τέταρτο Βουλγαράκης στον Αντέννα. Ένα τέταρτο Βουλγαράκης στον Άλφα. Ένα τέταρτο Βουλγαράκης στο Άλτερ. Ένα τέταρτο Βουλγαράκης στο Σκάι. Ένα τέταρτο Βουλγαράκης στη ΝΕΤ. Περίεργο. Το μόνο κανάλι που δεν είχε Βουλγαράκη ήταν το Σταρ, μολονότι ειδικεύεται σε θέματα Μυκόνου. Προφανώς θα βγει σήμερα λάιβ από το Sol y Mar, με τη γνωστή μπαντάνα, και υπότιτλο, σούπερ που τα λένε, «ατέλειωτο πάρτυ του υπουργού στο Καλό Λιβάδι». Στο Μαξίμου να δεις πάρτυ. Τρελά κέφια…

Πάντως, η παρουσία Βουλγαράκη ήταν διδακτική. Όσοι έχουν κουκούτσι μυαλό κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Ο μήνας έχει πέντε, η προθεσμία για τη συμπλήρωση του Ε9 ηλεκτρονικά έχει παραταθεί έως 30ής Σεπτεμβρίου, επομένως, κοίταξα το ημερολόγιο και ενθουσιάστηκα. Προλαβαίνω!

Θα σπεύσουμε λοιπόν όλοι από όρθρου βαθέος σήμερα και θα ζητήσουμε από το δικηγόρο μας να συντάξει αμέσως εταιρικά – εταιρικά με φούντες… Πρώτα από όλα το βασικό. Πρέπει αμέσως να συστήσουμε εταιρεία λίμιτεδ, που λένε και στην Κύπρο, προτείνω ένα περιγραφικό όνομα όπως π.χ. «τριάρι με σαλοτραπεζαρία στα Σούρμενα ΕΠΕ» και διοικητικό συμβούλιο… μην λέτε σαχλαμάρες, οι ΕΠΕ (μας επανέφερε στην τάξη ο καθηγητής του real estate) δεν έχουν διοικητικό συμβούλιο. Μπορεί να εμφανίζεται ο ίδιος ο παντουφλοφόρος ιδιοκτήτης ως διαχειριστής και η συμβία του αντίκλητος.

Θα χρειαστούν το πολύ δύο εταιρικά ακόμη – οπότε υπομονή στον δικηγόρο της οικογένειας. Το ένα πρέπει να είναι οπωσδήποτε Ανώνυμος Εταιρεία. Διότι τι κύρος έχει στη γειτονιά, στο φούρνο, στο κομμωτήριο και στα ψιλικά της γωνίας μια Ελληνίδα σύζυγος της οποίας ο άντρας δεν διαθέτει καν μια Α.Ε. Ταπείνωση… Το «Τουριστικά Ακίνητα Λούτσας Α.Ε.» δεν είναι κακή ιδέα.

Και τέλος, για τους πιο εύπορους υπάρχει και μια Ετερόρρυθμος Εταιρεία, λέω για παράδειγμα «Γκαρσονιέρες Κομοτηνής Ε.Ε.». Μην παραλείψετε να αναφέρετε στο σκοπό τη «διαχείριση ακινήτων άνευ αμοιβής μήπως και τελειώσει κάποτε τη σχολή ο αραχτός», αν είναι Νομική θα γλιτώσουμε και από το κόστος των επόμενων εταιρικών. Ο ομόρρυθμος εταίρος, εν προκειμένω, είναι ο υπερήφανος πατέρας που πληρώνει και ετερόρρυθμος ο ξαπλωμένος φοιτητής που δεν μας ακούει γιατί χάρη στο βάθος και την έκταση των τελευταίων κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος τον ύπνο του.

Αυτό περίπου είναι το Ε9 μιας μέσης ελληνικής οικογένειας, όπως αυτή που εκπροσωπήθηκε σε διακαναλική και εκπροσωπεί τη χώρα του real estate. Που έχει αρχίσει να γίνεται χώρα του surreal estate.

1 comment:

Anonymous said...

Με καθυστέρηση, αλλά πρέπει να πώ ότι το σχόλιο της Παρασκευής ήταν από τα καλύτερά σας. Στα προσωπικά μου best of Fivos.
Καλημέρα.