Friday, January 25, 2008

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου – και το θέμα είναι να είσαι ωραίος τύπος. Να έχεις καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Και να αντιδράς αναλόγως.

Πάρτε παράδειγμα το «βουλευτή που επισκέφθηκε στο σπίτι του το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο». Αυτή η ωραία περίφραση απηχεί περισσότερο την πραγματικότητα, παρά το απλό όνομα Κώστας Κουκοδήμος. Ο «βουλευτής που επισκέφθηκε στο σπίτι του το Μάκη Τριανταφυλλόπουλο» παίζει εδώ και μέρες ένα υπέροχο κρυφτό με την πραγματικότητα. Ναι πήγε στο σπίτι του, ή στη βίλα του, ή στο παλάτι του, ή στο ανάκτορό του τελοσπάντων – γιατί οι βασιλείς (έστω της τηλεθέασης) δικαιούνται ένα ανάκτορο. Τι είπε ο νεανίας της Βουλής; Πρότεινε όντως συναλλαγή εκδότη-κυβέρνησης; Μέρες τώρα ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εκείνος κρυφό καμάρι. Στην αρχή το διέψευσε – όχι πως τον πίστεψε κανείς, αλλά εντάξει, για τους τύπους… Μετά η διάψευση ράγισε. Και έκτοτε τον αναζητούσε ο Ερυθρός Σταυρός και ο Γιάννης Τραγάκης, ο Λευτέρης Ζαγορίτης, το Μαξίμου, η Ρηγίλλης και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Εκείνος άφαντος. Έβγαινε μόνο στο τηλέφωνο. Κι έλεγε πως «ισχύει απολύτως η διάψευση». Αλλά δήλωση, όπως είχε υποσχεθεί, δεν έκανε. Μέχρι χθες. Που ο άνθρωπος απάντησε. Και έστειλε την απάντησή του εκεί που έπρεπε. Όχι στον Πρωθυπουργό – που προφανώς εκθέτει, με ευθύνη του ή όχι μένει να αποδειχθεί. Όχι στο γραμματέα του κόμματος. Όχι στο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Την επιστολή-απάντηση την έστειλε εκεί που έπρεπε. Στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο. Σε επίπεδο κορυφής. Στο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Για να μη χάνουμε και την αίσθηση της ιεραρχίας δηλαδή. Τίποτε δεν είναι πιο αποκαλυπτικό της πραγματικότητας. Ο κ. Κουκοδήμος έκανε πράξη και αποκάλυψε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Σκληρό πράγμα η αλήθεια…

Είπαμε. Το παν είναι να είσαι ωραίος τύπος. Όπως για παράδειγμα, οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ. Τι έχει συμβεί αυτές τις μέρες; Μας το εξήγησε ο πρόεδρός της, ο κ. Παναγόπουλος. Υπάρχει μια συνωμοσία σε βάρος της αγνής και άδολης Συνομοσπονδίας. «Προσπαθούν» - ναι, το είπε- «να την εμπλέξουν σε ένα πολιτικο-δημοσιογραφικό σκάνδαλο». Ποιοι; Μα φυσικά οι άγνωστοι και μηδέποτε κατονομαζόμενοι συνωμότες. Τα «συμφέροντα». Οι ακατονόμαστοι. Αυτοί που βλέπουν στη ΓΣΕΕ ένα μετερίζι που πρέπει να πέσει, ένα προπύργιο προάσπισης των λαΪκών δικαιωμάτων που απειλούνται από τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης (αυτό συνήθως στις ομιλίες το κάνουν copy-paste). Οι ενορχηστρωτές είναι πολύ ύπουλοι. Γνώρισαν στην ηγεσία της ΓΣΕΕ έναν κ. Νικολιτσόπουλο. Αυτοί τον έβαλαν να κάνει ομαδικές αγωγές και να πληρώνεται με ακαθάριστο μισθό με το κομμάτι – ακόμη και όταν η λύση δινόταν για τους συμβασιούχους με πολιτική απόφαση. Τα συμφέροντα, δηλαδή, έβαλαν τον κοσμάκη να πληρώνει για την επιτυχία των κοινωνικών αγώνων. Τα συμφέροντα έβαλαν τον δικηγόρο αυτό να πηγαίνει στα μέσα ενημέρωσης και να δείχνει βίντεο με Ζαχόπουλο, να συνοδεύει την Τσέκου και να προτείνει συναλλαγή, με πιθανό ακόμη και οικονομικό αντικείμενο – μιλάμε δηλαδή για το μισό ποινικό κώδικα και ολόκληρο τον κώδικα δεοντολογίας των δικηγόρων.


(Παρεμπιπτόντως, ο ΔΣΑ έχει πει κάτι;)

Αυτοί οι συνδικαλιστές είναι και πολιτικά στελέχη. Συμβαίνει μάλιστα η ηγεσία τους να είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν συλλαμβάνεται σε παράπτωμα συνεργάτης του πρωθυπουργού βγαίνουν δικαίως στα κάγκελα και φωνάζουν για την ευθύνη που έχει ο κ. Καραμανλής για τους συνεργάτες τους. Όταν ο συνεργάτης είναι δικός τους, υπάρχει κάποια συνωμοσία εις βάρος τους και φυσικά δεν έχουν καμμία ευθύνη.

Θα φταίνε μετά οι πολίτες να βγάλουν μερικά συμπεράσματα για την ποιότητα της αλλαγής που προτείνουν αυτοί οι νικολιτσόπουλοι συνδικαλιστές ως πολιτικά στελέχη;

2 comments:

Trifon Triantafillidis said...

Έλα ντε, ο Καραμανλής φταίει για τον Ζαχόπουλο, για τον Νικολιτσόπουλο ποιός φταίει;

Α όχι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν είναι όλοι ίδιοι.

Σωστά. Μερικοί είναι κακοί, μερικοί είναι ακόμα χειρότεροι.

Anonymous said...

Δείτε το κι εσείς

http://patato151.blogspot.com/2008/01/10-dvd.html

Μη φοβάστε να ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!